Poziv k prijavi na razpis Projektor 23’


Projektor 23’ je mentorski program za razvoj scenarija in razvoj projekta za filmske ustvarjalce, ki prihajajo iz severovzhodne regije in tiste, ki ustvarjajo v severovzhodni regiji. Namen programa je intenzivno praktično individualno delo pod strokovnim vodstvom dveh gostujočega mentorjev, Giovanni-ja Robbiana in Gabriele Brunnenmeyer.

PROGRAM

April

Srečanje udeležencev in mentorja Giovanni-ja Robbiana (prek spleta).

*

April – Maj

Dve spletni inidividualni srečanji z mentorjem Giovannijem Robbianom (prek spleta).

*

Maj

Srečanje udeležencev in obeh mentorjev Giovanni-ja Robbiana in Gabriele Brunnenmeyer v Mariboru (12. – 14. maj 2023).

*

Maj – Junij

Dve spletni inidividualni srečanji z mentorico Gabriele Brunnenmeyer (prek spleta).

*

Junij

Zaključno srečanje z Gabriele Brunnenmeyer in predstavitev končnih projektov – pitching (prek spleta).

UDELEŽENCI

Program bo odprt za 3-5 scenaristov in/ali režiserjev z avtorskimi projekti v razvojni fazi, ki iščejo mentorsko podporo za razvoj svojih filmov. Prijavijo se lahko polnoletni državljani Republike Slovenije, ki večinsko ustvarjajo v slovenskem jeziku in izpolnjujejo tudi enega izmed treh pogojev: udeleženec je rojen v severovzhodni Sloveniji / udeleženec ima stalno prebivališče v severovzhodni Sloveniji / tema projekta udeleženca je vezana na severovzhodno Slovenijo.

PRIJAVA IN POGOJI

Prijavna dokumentacija (v slovenščini / v angleščini):

  • izpolnjena prijavnica (google form, SI)
  • sinopsis (1-3 strani) in/ali treatment (5-10 strani) (pdf, ENG)
  • prijaviteljev življenjepis (do 300 besed, ENG)
  • motivacijsko pismo (cca 1.100 znakov s presledki, ENG)

Udeležba na delavnici in pogoji:

  • Komisija nepopolnih prijav ne bo obravnavala. 
  • Komisija bo obravnavala samo obvezno prijavno dokumentacijo. 
  • Delovna jezika delavnice sta slovenščina in angleščina.
  • Prijavitelj se ob prijavi zaveže, da bo prisoten na vseh srečanjih, razen v primeru višje sile.
  • Udeležba na delavnici je brezplačna.

Rok za prijavo je 14. april 2023
Prijave pošljite v elektronski obliki na petra@filmfactory.si.

MENTORJI

Giovanni Robbiano (Genova, 1958) je scenarist, režiser in producent iz Italije. Študiral je film v Bologni in kasneje na univerzi Columbia v New Yorku kot študent Fullbrighta, kjer je delal z Emirjem Kusturico, Marcio Nasatir, Stephanom Scharffom, Ralphom Rosemblumom, Lewisom Colom in drugimi. Po vrnitvi v Italijo je delal kot scenarist in režiral tri celovečerce: Figurine (1997) 500! (sorežija, z L. Vignolom in M. Zingirianom -2001) in Hermano (2004). Režiral je tudi tv filme, dokumentarce in reklame. Kasneje je nadaljeval s pisanjem scenarijev za celovečerne igrane in fokumentarne filme ter televizijske serije v Italiji in Evropi. Delal je tudi kot producent. Še vedno je aktiven kot svetovalec za scenarije za številna mednarodna podjetja. Med drugim se podpisuje pod serijo “Komisar Rex”, “TF45” (8 x 96 min) za “canale5” in številne prispevke v Italiji in Evropi.

Gabriele Brunnenmeyer je mentorica za scenarij, svetovalka za razvoj projektov in trenerka za predstavitve projektov – pitching. Bila je umetniška svetovalka za delavnice Maia, svetovalka za Kuratorium Junger Deutscher Film, Connecting Cottbus, filmsko konferenco IDM Incontri in Meet Your Neighbor v Leipzigu MDM. Kot mentorica za razvoj scenarija ter svetovalka za razvoj in predstavitev projekta deluje na First Films First, MIDPOINT Feature Launch, MIDPOINT Shorts, Interfilm Script Pitch, Berlinale in Sarajevo Talents, Baltic Pitching Forum, FilmProSeriesEA, Cannes Court Métrage …