V fokusu: dokumentarni film

14.9.2021 • 16:00 • Vetrinjski dvor

Film Factory v koprodukciji s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje
V sodelovanju z DOKUDOC

OPIS

V fokus postavljamo dokumentarni film kot kreativno avtorsko formo, ki ima dvojno naravo – je objektiven zapis resničnosti, hkrati pa avtorjevo pripovedovanje o neki temi, dogodku, trenutku, občutju …
 
Moderira: Toni Cahunek

PROGRAM

16:00

Izzivi produkcije dokumentarnih filmov • Haidy Kancler

predavanje • 75 min

Maja Senekovič, bolj znana pod psevdonimom Haidy Kancler, je mariborska dokumentaristka z več kot 15 leti izkušenj. Dokumentarni žanr jo je popeljal na potovanje skozi različne države, kulture, jezike in poklice, ki so združevali leposlovje, glasbeno režijo, glasbene videoposnetke, šport in oglaševanje hkrati. Vsak njen projekt pa je nastal na drugačen način; pod drugačnimi pogoji, na drugačno iniciativo, ter z drugačnim budžetom.

17:30

Kreativni pristopi k dokumentarnemu filmu • Rok Biček, Matjaž Ivanišin in Haidy Kancler

okrogla miza • 90 min

Kreativna smer dokumentarnega filma v veliki večini temelji na temah, protagonistih in avtorjevih pristopih. Gostje nam bodo zaupali, kako razmišljajo o temah, kako najdejo prave protagoniste ter kako postopajo v samem procesu snemanja in montaže filma.

10. Mednarodni festival dokumentarnega filma DOKUDOC bo potekal od 13. do 19. 9. 2021 v Lutkovnem gledališču Maribor. Vstopnica za vsak ogled sklopov projekcij, ob 18. uri in 20. uri, je 2 kulturna evra.

Program je dostopen na: 
http://www.dokumentarci.si/program-2021/