POKLICI IZ OZADJA

Kdaj: četrtek, 23. julij 2020 ob 16:00

Kje: VETRINJSKI DVOR, VELIKA DVORANA

Najbolj prepoznavna filmska poklica sta zagotovo igralec in režiser, malo manj producent, direktor fotografije, scenarist, montažer, avtor glasbe, scenograf, kostumograf, oblikovalec maske… Kdo pa so ostali ljudje na setu in za njim? Mikrofon si bodo podajali dragoceni filmski sodelavci, zastopniki ne-avtorskih, a vendar izredno pomembnih filmskih poklicev. 

Moderira: Urša Menart

Udeležba je brezplačna. Število prostih mest je omejeno. Rezervacija mesta je obvezna s sporočilom na email info@av-projektor.si do 12. ure na dan dogodka.

PROJEKTOR v produkciji Film Factory // v koprodukciji s Centrom za kreativnost // v sodelovanju z Društvom slovenskih režiserjev.

PROGRAM


16:00 Soba za paniko: kreativna organizacija // Matija Kozamernik
predavanje, 75 min

Iz prve roke: direktor filma je oseba, ki skrbi za organizacijsko, operativno in finančno plat produkcije. Z režiserjem sodeluje pri izboru, angažiranju in usklajevanju glavnih sodelavcev in članov ekipe. Priskrbi tehnična sredstva za snemanje in bdi nad realizacijo operativnega in finančnega načrta snemanja.


17:15 Odmor


17:30 Predstavitev nagrade KOSOBRIN // Urša Menart

Nagrado kosobrin za dragocene filmske sodelavce podeljuje Društvo slovenskih režiserjev za izjemen prispevek k slovenski kinematografiji in TV ustvarjanju. 


18:00  Prepoznavnost ne-avtorskih poklicev // Jožica Hafner, Janez Petretič Ive in Petra Trampuž Bocevska
okrogla miza, 60 min

Mikrofon si bodo podajali dragoceni filmski sodelavci, zastopniki ne-avtorskih, a vendar izredno pomembnih filmskih poklicev.


19:00 Druženje


Leave a Reply

Your email address will not be published.