KREIRANJE FILMSKEGA SVETA

Kdaj: četrtek 9. julij 2020 ob 16:00

Kje: VETRINJSKI DVOR, VELIKA DVORANA

Sektorji scenografije, kostumografije in maske so eni izmed pomembnejših kreativnih oddelkov filmske ekipe. Skupaj z režiserjem in direktorjem fotografije kreirajo filmski svet in definirajo končni izgled filma. 

Moderira: Urša Menart

Udeležba je brezplačna. Število prostih mest je omejeno. Rezervacija mesta je obvezna s sporočilom na email info@av-projektor.si do 12. ure na dan dogodka.

PROJEKTOR v produkciji Film Factory // v koprodukciji s Centrom za kreativnost //  v sodelovanju z Združenjem slovenskih filmskih scenografov,kostumografov in oblikovalcev maske

PROGRAM


16:00 Lepotica in zver // Mojca Gorogranc Petrushevska 
predavanje, 75 min

Kreativni proces sodelovanja art sektorjev določa končni izgled filma. Mojca Gorogranc Petrushevska, oblikovalka maske, nam bo razkrila potek določitve filmskega lika preko filmske maske. Ilustrirala nam bo celoten proces od branja scenarija in pogovora z režiserjem do prob maske, testnega snemanja in vodenja karakterja skozi celotno snemanje.


17:15 Odmor


17:30 Komunikacija skozi kostum // Tina Bonča
predavanje, 75 min

Vsaka obleka je lahko kostum, ni pa vsak kostum tudi obleka. Kostumografinja Tina Bonča bo skozi  primere  govorila o sporazumevanju skozi kostum. Razkrila nam bo, kaj kostum odkriva, ko obleka zakriva, in kako kostum pripoveduje, tudi ko ni obleka.


18:45 Odmor


19:00 Oblikovanje prostora kot konstrukcija dogajanja // Marco Juratovec
predavanje, 75 min

Filmska zgodba se v veliki meri komunicira prek scenografije. Marco Juratovec, scenograf, nam bo predstavil celoten proces vzpostavitve scenografije na filmu. Od konceptualnih pogovorov, snovanj in razdelav do praktičnih postavitev lokacij na samem snemanju in povračanja le teh v prvotno stanje.


20:00 Druženje  


Leave a Reply

Your email address will not be published.