3. INT. WRITERS ROOM – EVENING

Kdaj: četrtek, 2. julij 2020 ob 16:00

Kje: VETRINJSKI DVOR, VELIKA DVORANA

Za vsak kratek, srednjemetražni ali dolgometražni film je izjemnega pomena čas, ki ga lahko scenarist / režiser nameni razvoju scenarija, saj je od tega odvisna dodelava zgodbe, likov in scenarija. Vsak avtor se tega loti na svoj način; nekateri z raziskavo v lastni režiji, nekateri preko podpornega okolja scenarističnih delavnic in platform.  

Moderira: Urša Menart

Udeležba je brezplačna. Število prostih mest je omejeno. Rezervacija mesta je obvezna s sporočilom na email info@av-projektor.si do 12. ure na dan dogodka.

PROJEKTOR v produkciji Film Factory // v koprodukciji s Centrom za kreativnost //  v sodelovanju z Društvom slovenskih režiserjev, Scenarnico in Kratko sceno.

PROGRAM


16:00 Kratki film Bik: Kako v kratki AV formi povedati dolgo zgodbo // Bojan Labović
primer dobre prakse, 60 min

Razvoj in realizacija mariborske zgodbe o pobeglem Biku, ki je obiskal tudi Motovun. 


17:00 Kratka scena in kratki film Potop // Katja Lenarčič in Peter Cerovšek
primer dobre prakse, 60 min

Kratka scena je scenaristična delavnica, namenjena razvoju scenarijev kratkometražnih filmov. Ideja za delavnico se je porodila leta 2016, iz skupnega prizadevanja dveh organizacij – produkcijske hiše EnaBanda in Društva za uveljavljanje kratkega filma Kraken. Organizatorji so želeli z delavnico dati možnost predvsem tistim (mladim) avtorjem, ki sicer nimajo priložnosti, da bi lahko sodelovali na delavnicah te vrste v tujini. S Kratko sceno imajo tako scenaristi že štiri leta možnost uriti veščine scenaristične »obrti« v Ljubljani, v spodbudnem okolju delavnice, katere program je prilagojen njihovim specifičnim potrebam, vodijo pa jo profesionalni in mednarodno priznani mentorji. Scenaristično delavnico bosta predstavila Katja Lenarčič in Peter Cerovšek. Zakaj in kako lahko tovrstne scenaristične delavnice pomagajo avtorjem, bo Katja predstavila na primeru kratkega filma Potop, ki je svojo mednarodno izjemno uspešno pot začel prav na prvi Kratki sceni.


18:00 Odmor


18:30 Scenarnica se predstavi // Matevž Luzar, Miha Hočevar in Valerija Cokan

Scenarnica je polletna scenaristična delavnica, katere namen je intenzivno praktično delo v skupini pod strokovnim vodstvom gostujočega mentorja. 


19:00 Celovečerni film Inventura: Razvoj filma od sinopsisa do realizacije // Darko Sinko
primer dobre prakse, 60 min

Na primeru celovečernega filma Inventura bo avtor predstavil svojo izkušnjo razvoja projekta od začetne ideje, razvoja scenarija, prijave na domače in tuje razpise ter delavnice. Gre za pregled “industrijskega” zakulisnega dela nastajanja filmov, ki ni neposredno povezan s snemanjem. Pri tem se bomo dotaknili uspehov in neuspehov, bolj prijetnih in manj prijetnih plati tega procesa v dobronameren razmislek vsem, ki jih to mogoče zanima.Scenarnica je polletna scenaristična delavnica, katere namen je intenzivno praktično delo v skupini pod strokovnim vodstvom gostujočega mentorja. 


20:00 Druženje


Leave a Reply

Your email address will not be published.