VELIKE ZGODBE NA MALIH ZASLONIH

Kdaj: 19. junij 2020 ob 16:00

Kje: VETRINJSKI DVOR, VELIKA DVORANA

Serije dosegajo vrhunec popularnosti. Zgodbe, ki se razvijajo v več epizodah in sezonah, močno angažirajo občinstvo in z njim krepijo vezi na edinstven način. Vsi imamo kdaj pa kdaj radi malo drame, ki nas zabava, bolj malo pa se ve, kaj vse stoji v ozadju, zato predstavljamo nekaj slovenskih. 

Moderira: Urša Menart

Udeležba je brezplačna. Število prostih mest je omejeno. Rezervacija mesta je obvezna s sporočilom na email info@av-projektor.si do 12. ure na dan dogodka.

PROJEKTOR v produkciji Film Factory // v koprodukciji s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje // v sodelovanju z Društvom slovenskih režiserjev ter društvoma Društvo avdiovizualnih producentov Slovenije in Filmski producenti Slovenije.

PROGRAM


16:00 Potek dela serije V dvoje // Luka Marčetič 
predavanje // 60 min

Serije ponujajo kreativni ekipi širok prostor za ustvarjanje različnih svetov, vendar je zelo pomembno že v začetku določiti jasne okvirje in pripovedno strukturo. Luka Marčetič, snovalec TV serije V dvoje, bo predstavil specifike dela v skupini (writers room) in orisal, kaj pomeni voditi serijo od “spočetja” do predvajanja.


17:15 LP, Lena // Eva Tomazin in Ema Muc 
primer dobre prakse // 45 min

Serije kratkega formata postajajo vse bolj priljubljene, saj novi mediji omogočajo alternativne oblike pripovedovanja zgodb. V središče postavljamo originalno serijo Lp, Lena in njene kreatorje. Gre za serijo kratkega formata o Leni in njenih prijateljih, ki se na prelomu odraslosti soočajo z odraščanjem in sprejemanjem samega sebe. Serija je nastala v produkciji Veto production za medijsko hišo Pro plus in je na voljo na njihovem spletnem portalu Voyo.


18:00 Odmor


18:30 Produkcija TV serije v Sloveniji: Jezero // Barbara Daljavec, producentka
primer dobre prakse // 60 min

Jezero je slovenska šestdelna detektivska TV serija s pridihom skandinavskega noir žanra. Režiserja Matevž Luzar in Klemen Dvornik s so-scenaristi, med njimi tudi avtorjem istoimenskega romana, Tadejem Golobom, so scenarij razvijali eno leto. Barbara Daljavec, producentka, nam bo predstavila produkcijsko zakulisje serije, ki so jo snemali slabe tri mesece na petdesetih lokacijah v Bohinju in prestolnici.


19:30 Druženje